ohyeaah

Att inte röka har gynnat mig gott, inga stinkande kläder, luktar inte illa, fryser inte lika lätt om händer och känner mig allmänt piggare, dock så snusar jag ännu. Men om valet är mellan att röka eller snusa så går snus helt klart före. Tog en cigg på nyår, smakade inte gott, även jag hade fått i mig alkohol. Onödiga var dock att köpa det där jävla ciggpaketet för att sedan GE bort det. Även om jag vart erbjuden pengar så gav jag bort det. Åh, bra att vara efterklok.. 
 
Jag dricker inte ofta men när jag väl ska dricka då faller oftast tankarna "tänk om jag är gravid nu å skadar fostret" så oftast har jag avstått från att dricka men jag kände att nä jag kan inte begränsa mig så, jag måste ändå få leva. Det enda jag inte äter är tabletter som kan vara skadligt eller inte är bra att ta om man försöker bli gravid.. 
 
Sen också om man är ute på krogen, eller går på fest å man inte dricker då är den självklara frågan: "är du gravid". För det första så behöver det inte innebära att man är gravid bara för att man avstår från att dricka, för det andra ser jag inget nöje att bli full, det kan räcka med några cider, för jag hatar baksmällan och i mitt fall att spy. Sen kanske jag kör å hellre ser en anledning att ta mig hem.
 
En fråga jag också är obekväm med är "hur går det för er, försöker ni?" Det är ändå privat, en sån fråga ställer man inte, jag väljer friviligt att blotta mig om mina tankar, mitt missfall, försöken att bli gravid.. Men att ställa en sån fråga, det är jobbigt. För helt seriöst, det river upp såren som håller på att läka. Så ja, vi försöker, det är självklart men jag försöker även att inte tänka på det, försöker inte kolla appen på när jag har ägglossning osv. Visst ibland gör jag det..
 
 
 
 
maria:

Jag tänker på dig! <3

Svar: tack vännen <3
Sophie Isaksson

Lisa:

Man ställer ju en sån fråga oftast för att man bryr sig eller helt enkelt undrar. Man ska ju som kvinna vara mest fertil i i början av 20 års åldern så kolla upp er båda om det finns möjlighet. Har man regelbundet sex på de rätta dagarna ska det inte ta speciellt länge. Med vänlig hälsning, Lisa

Svar: Visst fråga på. Men jag tycker det är sjukt jobbigt å få den frågan med tanke på Hur länge vi försökt. De som känner mig vet vad vi gått igenom.
Sen att man är mest fertil i 20 behöver inte betyda att alla blir gravida vid rätt
Tillfälle. Det är mycket som spelar in. Många faktorer som ska klaffa.

Jag vet att våran tid kmr när den är redo. Därför vill jag inte ha frågor om hur det går elr om vi försöker. Jag förstår att personerna självklart bryr sig men för vissa är det här ett känsligt ämne. Vilket det är för mig.
Sophie Isaksson

Lisa:

Förstår att det är jobbigt om man verkligen vill. Men om man kollar fertiliteten på mannen och kvinnan så ser man om något är onormalt och kan kanske få något som hjälper. För om ni väl vet att inget är fel så kan du ju känna dig lugn. Att du kommer bli gravid till 100% då kanske tankarna lättar lite? Skriver endast av välmening. Lycka till :)

Kommentera inlägget här:
Blogg listad på Bloggtoppen.se